Historia

A Justely made Tea with health benefits

Historian bakom


Sedan 2012 har vi jobbat med Katah-familjen och samhället Nandi Hills, för att etablera Kenias första hantverksmässiga tehusfabrik. Denna lilla specialfabrik bearbetar teer som aldrig tidigare har funnits på marknaden: Lila, Gröna, Oolong och Svarta. Fabriken är fullt bemannad, hanterad och ägd av småskaliga kenyanska tebönder i Nandi Hills. Tea Board of Kenya, har beviljat oss en av de första teförädlingstillstånden för att producera dessa hantverksmässigt, direkt från gården. Vi leder forskning och bearbetning av nya kenyanska teer, men ännu viktigare, vi tillhandahåller stadig sysselsättning där det inte fanns några arbeten tidigare.

Investering i de unga


Ungefär 80% av arbetsgruppen i åldern 15-24 årär arbetslösa på landsbygden Kenya. En formell utbildning är en tillgång, men även den högutbildade har svårt för att hitta ett jobb. Vi investerar i dessa ungdomar genom att lära upp dem dem i tekonsten och anställa dem på hållbara, rättvisa löner. Genom att skapa nya jobb och återinvestera i samhället hoppas vi påverka många teodlingsbyer i hela Kenya.


Förtroende och Relationer


Grunden för Kenyas verksamhet bygger på förtroende och relationer. När dessa är etablerade lär du dig hur du kan bygga ett partnerskap tillsammans. Du går till deras hus, äter middag, dricker te med dem, träffar deras familj och sedan bjuder de till ditt hus att göra detsamma. JusTea bygger på kvalitetsrelationer med tebönder. Hittills har vi skapat över 200 jobb på landsbygden Kenya! Vi betalar hållbara löner och vi investerar i landsbygdens samhälle. JusTeas etiska tepartnerskap erbjuder dig ett unikt te med en historia - rättvisgjort te.


Trade, not Aid


Välgörenhet har inget slut - men företag skapar jobb. När människor tjänar en stadig lön, finns det inte längre ett behov av välgörande donationer. Pengar cirkulerar i byn och ökar lokalekonomin. Mer än 10 biljoner har givits som hjälpmedel till afrikanska länder under de senaste 50 åren, men många länder är fattigare och mer skuldsatta än någonsin tidigare. Företag skapar möjlighet för utveckling av resurser, infrastruktur och rikedom. JusTea är engagerad i att sätta folk i arbete, och göra vinst i både Kenya och Nordamerika.


A Justely made Tea with health benefits

info@seahagen.se

+46 725 30 30 73