Purple Tea

A Justely made Tea with health benefits

PURPLE TEA


EN HELT NY TEUPPLEVELSE


Visste du att allt te kommer från de jadegröna bladen från tebusken ... förutom det lila teet? Den är en egen tebuske-varieté som utvecklats över tid på hög höjd för att klara solens starka strålar. Busken ger vackra, livfulla lila blad! Bladen är lila eftersom de innehåller superantioxidanter som kallas antocyaniner. Anthocyaniner är samma antioxidanter som finns i andra lila växter som blåbär, acai och granatäpple.

COLOUR CHANGE

Purple Leaf Tea (pure, unblended) är ett te som skiftar färg!  Om du droppar i några droppar citron så kommer super-antioxidanterna reagera och ge en fantastiskt vacker lila färg.

ANTIOXIDANTER


Lila te innehåller mer antioxidanter än grönt te och mindre än hälften så mycket koffein. Bladen är organiskt odlade och är naturligt lila i färgen eftersom de innehåller Anthocyaniner, samma kraftfulla antioxidant som finns i blåbär. Faktum är att den innehåller 1,5 procent jämfört med 1 procent för blåbär.


Anthocyaniner har visat sig sänka kolesterol, förbättra immunhälsan och är naturligt antiinflammatorisk.
HÄLSOSAMT


På samma sätt som grönt te tillverkar våra bönder lila te som ett ooxiderat blad för att behålla de största hälsofördelarna. Liksom grönt te har lila te också höga halter av en annan form av antioxidant som kallas Katekiner, särskilt EGCG som är den kraftfulla antioxidanten som finns i grönt te.


Lila te innehåller också högre mängder av en annan antioxidant - polyfenoler. Mer än svart eller grön te (16,5 procent mot 10,1 procent för svart och 9,1 för grönt).


HEMLIGT VAPEN


Det finns ytterligare en fördel med Purple Tea som man inte funnit i någon annan mat.


Andra fördelar med lila te med är att det motverkar fetma och metaboliska syndrom och ger anti-aging fördelar för huden. Extraktet från lila te har visat sig i två mindre mänskliga kliniska studier bidra till viktminskning och lägre BMI, minskad fetma, höft storlek, midjestorlek och  över lag mindre underhudsfett. En av orsakerna är att det hämmar lipas, som är det enzym som bryter ner fetter så de kan tas upp under matsmältningen.
Njut när du dricker det, du stöttar även tebönderna i Kenya.

A Justely made Tea with health benefits

info@seahagen.se

+46 725 30 30 73